Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Klaus Iohannis elnök: Az éjszakai kijárási korlátozást és a maszk kinti viselését május 15-től megszüntetik

Klaus Iohannis elnök elmondta, hogy a korlátozások enyhítésének első szakasza ezen a hétvégén kezdődik.

Az államfő szerint május 15-től megszűnik a védőmaszk kinti viselésének kötelezettsége, néhány kivételtől eltekintve, mint piacokon, vásárokon, buszmegállókban.

„Lépésről lépésre fogunk enyhíteni. Nyár végén kiértékelést tartunk az őszi intézkedések megállapítása érdekében. Ezeket az enyhítéseket a járvány alakulása, az előfordulási arány és az oltás mértéke határozza meg. Ha nagyobb kikapcsolódásra vágyunk, tiszteletben kell tartanunk a hatályos intézkedéseket, és be kell oltatnunk magunkat. A kikapcsolódás első szakasza most, május 15-én lesz. Május 15-től megszűnik a maszk kinti viselése. A kivételek továbbra is a piacok, vásárok és a buszmegállók esetében vannak. A maszk továbbra is kötelező marad  zárt térben és a tömegközlekedési eszközökön “- jelentette ki Klaus Iohannis.

Szintén május 15-től megszűnik az éjszakai kijárási korlátozás. Az üzletek is visszatérnek a szokásos nyitásrendre. Ugyancsak ettől a hétvégétől megengedettek a szabadtéri sporttevékenységek, a helyek 25%-nak elfoglaltsága mellett.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük