Viharos időjárás várható Hargita megyében. Heves esőkre, jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az ország egyes megyéire, köztük Hargita megyére is.

2023 június 2-án 12:00- 23:00 óra között helyileg fokozott légköri instabilitási periódusok lesznek, ami gyakori elektromos kisülésekben, záporokban, jégesőben, a szél felrősödésben és viharban nyilvánul meg a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben, Moldva nagy részén, Nyugat-Olténiában, valamint a hegyekben. Rövid idő alatt (1-3 óra) a lehulló eső eléri a 20…25, elszigetelten a 40 l/nm feletti mennyiséget, különösen a domb- és hegyvidékeken.

Megjegyzés: Hasonló jelenségek elszigetelten észlelhetők lesznek az ország többi részén is. A következő napokban változékony időjárás várható országszerte.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy