Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több tízezer eurót talált a DNA Lukács kórházigazgató lakásán

Illusztráció

Bírósági források úgy nyilatkoztak a stiripesurse-nak, hogy a brassói fertőző betegségek kórháza és a székelyudvarhelyi kórház által megtett felesleges vásárlásokkal kapcsolatos megakorrupciós ügyben végzett házkutatások során több tízezer eurót találtak IKEA táskákba csomagolva a székelyudvarhelyi kórház igazgatójának házában.

Pontosabban, az idézett források szerint „ez nagyon jól látszik a Lukács igazgató lakásán történt házkutatásról szóló jegyzőkönyvből is, amikor az orvos otthonában „véletlenül” jelen levő nyolc Ikea zacskóban és zacskócskában szépen lezárva jelentős összegű pénzt találtak.

Ezek az összegek – magyarázzák az idézett források – “semmilyen formában nem igazolhatók, ezek 20.000 euró, 15.000 euró, 20.000 lej, amennyiben ő a kórház vezetője, és kezében van a pénz, amellyel bármiféle szerződést köthet.”

Ugyanazon források szerint, az ügyvédek azt hozták fel az igazgató védelmére ezekkel a nagy pénzösszegekkel kapcsolatban, hogy az orvos és felesége „régi vágású” emberek, akik nem bankban tartják a pénzüket, hanem a „matracban”.

Konkrétan a tárgyalóteremben, a menedzser előzetes letartóztatására irányuló fellebbezés elbírálásakor ragaszkodtak ahhoz, hogy a házaspárnak nincs a nevükön bankszámla, és hogy a pénz törvényes forrásokból származik, hűen képviselve kettejük egy életen át végzett munkájának javadalmazását.

A stiripesurse forrásai szerint nyilvánvaló bizonyítékok vannak a házkutatás során talált hatalmas pénzösszegek eredetére vonatkozóan, amely eredet „messze áll” az ügyvédek állításaitól. Ugyanezek a források azonban azt mondják, hogy pénzügyi szakvéleményezés készíthető, amely még egyértelműbben felvázolja a kórházvezető otthonában végzett házkutatások során összegyűlt összegek konkrét eredetét.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.