Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zsibbad a keze, „hangyamászást” érez?

Nagy valószínűséggel a carpalis alagút szindróma tüneteit észleli.

Az első teendő ilyen esetben a lehető leghamarabb kapcsolatba lépni orvosával vagy plasztikai sebésszel. Ez megmentheti a felesleges komplikációktól és fájdalmaktól.

A carpalis alagút szindróma elsősorban a nőket érinti?

Valóban nagyobb a nők érintettsége ilyen területen.

A carpalis alagút szindrómát kiválthatja vagy súlyosbíthatja a terhesség. Terhesség után a szindróma társulhat egy másik betegséggel, a De Quervain szindrómával, ami fájdalmat okoz a kéz szintjén.

Figyelem! Az éjszaka folyamán vagy alternatív gyógymódok során a fájdalom elmúlása csapda lehet. Rossz előjel lehet, ha a carpalis alagút szindróma miatt érintett medián ideg fájdalma enyhül.

A carpalis alagút szindróma vészhelyzet, mind a középső, de különösen a súlyos stádiumban. Mivel progresszív betegségről van szó, a kezelés hiánya szükségszerűen a betegség súlyosbodásához vezet, és értelemszerűen a medián ideg visszafordíthatatlan változásainak elmélyüléséhez vezet.

Többet tudhat meg a „Miért fájnak a kéz és ujjak ízületei” cikkem olvasása után. Katt ide

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.