Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Furnicături, durere sau amorțeală la nivelul mâinii?

Este foarte probabil să experimentați simptomele specifice sindromului de tunel carpian.

Primul lucru de făcut ar fi să contactezi cât mai curând medicul specialist în chirurgia mainii sau de chirurgia plastică. Acest lucru te poate salva de o multitudine de complicații și dureri inutile. Afla mai multe.

Sindromul de tunel carpian afecteaza in general sexul feminin?

Intradevar exista o afectare într-o proporție mai mare a sexului feminin.

Un sindrom de tunel carpian poate fi declanșat sau agravat în sarcină. După sarcină, sindromul se poate asocia și cu o altă boală cauzatoare de dureri la mână – Tenosinovita De Quervain.

Atenție! Durerile din timpul nopții care dispar sau se ameliorează sub tratamente alternative, pot fi o capcană. Dacă după o perioadă de suferință a nervului median, durerile cauzate de STC se amelioreaza poate fi un semn rău.

Sindromul de tunel carpian este o urgență atât în stadiul mediu dar mai ales în stadiul sever. Deoarece este o boala progresivă, lipsa unui tratament duce obligatoriu la agravarea bolii, și implicit la aprofundarea modificarilor ireversibile pe nervul median.

Poți afla mai multe citind articolul meu despre „De ce dor încheieturile mâinii și ale degetelor.” Click aici

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.