Csíkszereda: Növekvőben az online adóbefizetések száma

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Közel 1800-an éltek az online befizetés lehetőségével a ghiseul.ro portálon az év első három hónapjában, közli Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A növekedés biztató, de a városvezetés célja ennél is jobb arány elérése.

A természetes személyek mindhárom adónemet (épület-, telek- és gépjárműadó), a jogi személyek az épületadót törleszthették 10 százalékos kedvezménnyel március 31-ig. A magánszemélyek így összesen 5 192 764,79 lejt, a jogi személyek 7 265 373,43 lejt törlesztettek az első negyedévben.

Míg 2019 első három hónapja alatt 508-an, 2020-ban pedig a járványhelyzet miatt január 1-jétől június 30-ig 1360-an törlesztették adójukat a ghiseul.ro portál szolgáltatásán keresztül, addig 2021-ben ez a szám 1793-ra nőtt. Tehát idén három hónap alatt többen használták az online platformot, mint tavaly hat hónap alatt.

Az online adófizetés térnyerése nagyban köszönhető az erre irányuló városházi kampánynak, Korodi Attila polgármester szerint azonban még sokat kell fejlődnünk ezen a téren. Bőven van, amiből meríteni: további 2372 kifizetés banki átutalással, 22.382 kifizetés azonban személyes ügyintézéssel történt. A pénztárban fizetők közül 4.779-en használtak bankkártyát.

„Feltett szándékunk a bürokratikus folyamatok egyszerűsítése, így az online adófizetés, a sorbaállás elkerülése”- mondta Korodi Attila polgármester.

A ghiseul.ro használata egyszerű, de amennyiben problémák adódnak, bizalommal forduljanak segítségért a polgármesteri hivatal Adó- és illetékosztályához az [email protected] e-mail címen.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy