Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: plata online a impozitelor, în creștere semnificativă

Aproape 1800 de contribuabili au plătit, în primele trei luni ale anului, impozitele prin platforma ghiseul.ro, transmite Primăria municipiului Miercurea Ciuc.  Creșterea este semnificativă, dar conducerea municipiului are scopuri mai ambițioase.

foto cu caracter ilustrativ

Bonificația de 10% în primele trei luni la achitarea impozitelor în cazul persoanelor fizice s-a referit la impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, iar în cazul persoanelor juridice la impozitul pe clădiri.

Persoanele fizice au plătit 5.192.764,79 lei, iar persoanele juridice 7.265.373,43 lei.
Numărul plăților online a crescut semnificativ: în primele trei luni ale anului 2019 au plătit prin ghiseul.ro 508 de contribuabili, în perioada prelungită din cauza pandemiei ianuarie–iunie a anului 2020 numărul contribuabililor a crescut până la 1360, iar în 2021 până la 31 martie s-au efectuat 1793 de plăți online.

Astfel,  în primele trei luni ale acestui an, platforma ghiseul.ro a fost utilizată de mai mulți contribuabili din Miercurea Ciuc, decât în ultimele șase luni ale anului trecut. Modalitatea online a fost mai populară și datorită campaniei Primăriei, dar primarul Korodi Attila afirmă, că totuși mai sunt mult de făcut: 2372 plăți au fost efectuate prin virament bancar, iar 22.382 de plăți au fost efectuate prin casieria Primăriei, 4779 dintre ele cu card bancar.

Intenția noastră este simplificarea procedurilor birocratice, dintre ele și promovarea plății online și evitarea cozilor” – a declarat primarul Korodi Attila.

Folosirea platformei ghiseul.ro este simplă, dar cei care au probleme, pot apela la Serviciul de taxe și impozite al Primăriei prin e-mail: impozite@szereda.ro.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *