Hargita Megye Tanácsa megkönnyíti a fiatal egyetemi diplomások munkaerőpiacra jutását

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elindul a fizetett gyakornoki program új kiadása

Hargita Megye Tanácsa július 12-én, pénteken nyílt napot tartott az alapdiplomával vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező fiatal diplomások számára Hargita Megye Tanácsának székhelyén, azzal a céllal, hogy a fiatalok megkapják a szükséges információkat ahhoz, hogy az intézmény által működtetett Fizetett Gyakornoki Program keretében benyújthassák pályázatukat.

Idén 10 hely áll rendelkezésre, ebből 4 hely szakiránytól függetlenül, 1 hely várostervezői szakirányra, 1 hely építőmérnöki szakirányra, 2 hely kommunikációs szakirányra és 2 hely nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakirányra.

A program iránt nagy az érdeklődés, a mai rendezvényen számos egyetemi végzős és az előző évek gyakornokai vettek részt, akik válaszoltak a fiatalok kérdéseire.

„Örülök, hogy lehetőséget tudunk nyújtani a fiataloknak, hogy megtegyék az első lépést a karrier felé, ebben is igyekszünk jó példát mutatni. A program keretében a fiatalok gyakorlati készségeiket fejleszthetik, és megteremthetik azokat a kapcsolatokat, amelyek a sikeres karrier kialakításához szükségesek, ezért nagy reményeket fűzünk ehhez a programhoz, amelyet évről évre a munkaerőpiac és a fiatalok igényeihez szeretnénk igazítani” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A fizetett gyakornoki program 2019 óta működik Hargita Megye Tanácsánál, 49 gyakornok szilárdította meg így szakmai tapasztalatát, akik közül 12-en jelenleg az intézményben vagy alárendelt intézményekben folytatják pályafutásukat.

Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsa nem csak pályakezdőknek kínál munkalehetőséget a gyakornoki program keretében, hiszen az elmúlt években 23 olyan pályakezdő állást hirdettek meg, amely nem igényel szakmai tapasztalatot.

Az idei fizetett gyakornoki programra való jelentkezés július 15. és 19. között zajlik Hargita Megye Tanácsa székhelyén, Csíkszereda, Szabadság tér 1. szám, 126-os iroda. A jelentkezési feltételekről, a vizsgáról és a bibliográfiáról részleteket a https://hargitamegye.ro/fizetettgyakornoksag/ oldalon találnak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy