14 év SMURD tevékenység a polgárok szolgálatában Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. július 12-én, pénteken lesz 14 éve, hogy a Mobil Sürgősségi, Újraélesztési és Mentőszolgálat (SMURD) megkezdte működését megyénkben, 14 év az ÉLET szolgálatában!

2010. július 12. intézményi fordulópont volt, ez volt az a nap, amikor a Hargita megyei katonai tűzoltókra bízták a szakképzett elsősegélynyújtás feladatát, 3 B2-es mentőautó működtetésével a csíkszeredai, székelyudvarhelyi és maroshévízi beavatkozási alegységekben. Ezt követően ez a szolgálat a megye többi tűzoltóságának szintjén is működőképessé vált, Gyergyószentmiklós és Gyergyóholló településeken is S.M.U.R.D. egységeket hoztak létre. Így a SMURD-csapatok működésbe lépése megyénkben új és fontos szakaszt jelentett a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Felügyelőség megbízásainak diverzifikálásában.

A 14 éves tevékenységük során a SMURD tűzoltó-mentősök a remény, a legnehezebb pillanatokban gyorsan érkező segítség szimbólumaként váltak a Hargita megyeiek tudatának részévé. A szolgálat személyzete a nap 24 órájában készenlétben volt, és szakszerűen és gyorsan avatkozott be a közel 30 ezer segítségre szoruló ember megmentésébe.

„Aki megment egy életet, megment egy egész világot” mottó jegyében a SMURD mentőcsapatai mindig is azonnal reagáltak és reagálnak a számtalan megkeresésre, kielégítve az első szakképzett orvosi segítségre szoruló emberek igényeit. A SMURD 14 éves tevékenységét a Hargita megyei emberek szolgálatában a rábízott valamennyi küldetés során tanúsított szakmaiság és elkötelezettség eredményei tanúsítják, amelyek a legértékesebb cél elérésében testesültek meg: közel 30 000 megmentett élet.

Tisztelet a megmentőknek! Isten éltesse Önöket!

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy