Oktatási kudarc Hargita megyében: Az érettségi vizsga átvilágítása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Átnéztük az Edupedu.ro oldalon közzétett rangsort, amely országszerte kimutatta azokat az oktatási intézményeket, amelyeknek nem volt egyetlen átmenő érettségizője sem, és szomorúan láttuk, hogy Hargita megye ismét „élen jár” ebben a fejezetben. Összesen öt ilyen intézmény van: a szentegyházi „Gábor Aron” Szakközépiskola, a csíkdánfalvi „Petőfi Sándor” Szakközépiskola, a gyergyóditrói „Puskás Tivadar” Szakközépiskola, a székelykeresztúri „Zeyk Domokos” Szakközépiskola és a zetelaki „Boros Fortunát” Elméleti Középiskola, ahol egyetlen jelöltnek sem sikerült sikeres vizsgát tennie.

Ugyanakkor Hargita megye az utolsó előtti helyen áll ugyanezen vizsga átmenési arányát tekintve, ami hangsúlyozza, hogy a politikai tényező milyen rossz szolgálatot tesz az oktatásnak az egész országban, mivel a tanfelügyelőket nem a teljesítmény és a hozzáértés alapján nevezik ki.

Nem nehéz észrevenni, hogy a Hargita Megyei Tanfelügyelőség egyes vezető tisztségeit olyan személyek töltik be, mint Kajtár Csaba, a csíkdánfalvi Szakközépiskola volt igazgatója, ahol éveken át tanított, vagy Demeter Levente helyi tanácsos,  aki tanár székelykeresztúron, ahol a szégyenlista másik középiskolája működik.

No comment!

További részletekért olvassák el ezt a cikket: Bacalaureat 2024. Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul, conform rezultatelor inițiale – date BacPlus

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy