ISU Hargita: visszatekintés az utóbbi 48 óra beavatkozásaira

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 2 napban a Hargita megyei katonai tűzoltók két tűz oltásánál avatkoztak be, amelyek közül az egyiket egy koromtól tisztítatlan kémény okozott Székelyudvarhelyen, és 3 beavatkozás volt a közösség támogatására: Egy bevetés egy lakás ajtajának felszabadítására Maroshévízen, egy bevetés a tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedések biztosítására egy közúti baleset után a DN 15-ös úton Borszéken, és egy bevetés a fegyveres konfliktusokból visszamaradt fel nem robbant lőszerek eltávolítására, amelyeket egy felhatalmazott detektoros talált Zsögödön, az erdős területen. A pirotechnikai szakemberek PG 2 páncéltörő gránátként azonosították a tárgyat, amelyet felvettek, elszállítottak és biztonságosan tároltak a későbbi megsemmisítés érdekében.

A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók csütörtökön reggel 8 óra körül egy tűzoltó járművel és egy SMURD mentőautóval avatkoztak be Székelyudvarhelyen egy elektromos kapcsolószekrényben kitört tűz oltására, amelyet valószínűleg az elektromos áram hőhatása okozott. A beavatkozó erők kiérkezésekor a tűz már parázslott az elektromos kapcsolótáblában, és fennállt a veszélye, hogy továbbterjed. Szerencsére a tűz csak anyagi kárt okozott.

Ugyanebben az időszakban a SMURD egységek 22 személynek nyújtottak egészségügyi elsősegélyt.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben vannak a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, továbbá segítséget nyújtani a bajbajutott személyek részére.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy