Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság: a 112-es szám hívása nem játék

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten és e hét elején a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrei a 112-es egységes országos segélyhívó rendszerrel kapcsolatos tájékoztató tevékenységet végeztek azon gyerekek körében, akik Kászonjakabfalván és a Madarasi Hargitán szervezett nyári szünidei táborokban voltak.

A rendőrök mintegy 60 gyermeknek és 20 felnőttnek mutatták be, hogy mi a 112-es segélyhívószám, mikor és milyen helyzetekben tárcsázható, valamint hogy milyen következményei vannak a nem vészhelyzetként indokolt hívásoknak.

A találkozókkal a rendőrök célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a 112-es segélyhívószámot felelősségteljesen, csak olyan helyzetekben tárcsázzuk, amikor erre szükség van.

Az egységes segélyhívó szám tárcsázása gyors módja annak, hogy vészhelyzetben kommunikáljunk a segélyhívó központokkal (rendőrség, tűzoltóság, mentők).

A 112-es rendszer országszerte, minden vezetékes és/vagy mobil telefonhálózatban működik, ingyenes, a segélyhívó központok a nap 24 órájában, a hét minden napján működnek, és a polgárok rendelkezésére áll olyan vészhelyzetekben, amelyek a polgárok és vagyonuk biztonságát, a nemzetbiztonságot veszélyeztetik és a törvényben meghatározott egyéb eseteket.

A tevékenységek során a rendőrök naptárakat, tollakat, brosúrákat, jelvényeket kínáltak a gyerekeknek, ezeket az anyagokat a Rendőrök és Szerződéses Alkalmazottak Országos Szakszervezete és a Rendőrök Nemzetközi Szövetsége – Hargita Régió képviselői biztosították.

  • információ és fotó: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy