Csíkszeredai Városnapok, rendezvények a város minden szegletében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szokásos programok mellett a Csíkszeredai Városnapok idei kiadása néhány újdonságot is tartogat. Az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő városi ünnepségről nem hiányozhat a Csíki Kamarazenekar nyitókoncertje, a Pityókafesztivál, a Dob-Ban Ritmusfesztivál. Idén a borudvar mellett ifjúsági udvar is nyílik. A négynapos programban sportesemények, színházi előadások, társasjátékok és rajzfilmvetítések is szerepelnek. Este a Szabadság téri nagyszínpadon fellép többek között a Smiley és a Krypton.

A rendezvénysorozat szerdán a Stadion utcai műfüves pályán az önkormányzat által szervezett labdarúgótornával kezdődik. Csütörtök délután a Kájoni János Megyei Könyvtárban kortárs regényeket felolvasó program és könyvtári terápia lesz, este 8 órától pedig kamarazenekari koncert nyitja a kulturális rendezvénysorozatot a Szent Ágoston-templomban. Az est karmestere a budapesti Ménesi Gergely lesz. A koncertre a belépés ingyenes!

A Csíkszeredai Városnapok rendezvényei hat fő helyszínen, valamint több mint tíz további helyszínen zajlanak. A szabadtéri koncertek a Szabadság téri nagyszínpadon zajlanak, ahol pénteken 19 órától a helyi Majd Kiderül zenekar lép színpadra, majd 20.30-tól a 4S Street, a péntek estét pedig 22 órától a Smiley koncertje zárja. Szombaton 18:30-tól a Slágerebbje változatos és dinamikus műsorral örvendezteti meg a közönséget. A rock műfaj romániai születéséhez és fejlődéséhez jelentősen hozzájárult Krypton zenekar 20:00-tól játszik, 21:30-tól pedig a magyarországi Intim Torna Illegál zenekar zárja a szombati napot egy fergeteges koncerttel. A rajongók szombaton 16:30-tól találkozhatnak a zenekarral a központi parkban felállított színpadon. Vasárnap 18:30-tól elsőként a helyi Dirty Job zenekar lép fel, majd 19:30-tól a Takáts Tamás Blues Band, akik az amerikai blues és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözik dallamaikban. Utolsóként Kökény Attila és Rakonczai Viktor lép színpadra a Csíkszeredai Városnapok alatt.

A Központi Park idén számos rendezvénynek ad otthont. Pénteken a Hellowuud csapata workshopokat szervez gyerekeknek és felnőtteknek. A KUBUK-nak köszönhetően egész hétvégén társasjátékok várnak minden korosztályt. Vasárnap civil szervezetek lesznek jelen. A park fő eseménye a szombati pityókafesztivál lesz, melynek díjátadó ünnepsége 16:00 órakor kezdődik.

Vasárnap a parkban 12 órától a Mesehetes együttes koncertje várja a kicsiket, 16 órától pedig közel öt órán át minőségi dalok és musicalek kerülnek a középpontba a „Dalok szárnyán” program keretében.

A Borudvar idén a Zengő téren kerül felállításra. A három nap alatt a kiváló borok és a szekszárdi gazdák termékeinek kóstolása mellett pénteken a jó zenéről a Koszika duó, szombaton a Ségercz Ferenc Trió és vendégeik, vasárnap pedig Rebi és Bori, valamint fiatal jazz-zenészek gondoskodnak. Ezzel egy időben a Borudvarban kerül sor a Ferencesek főztje című könyv bemutatójára is.

A fiatalok kedvenc helye a Városnapok alatt minden bizonnyal az Ifjúsági Udvar lesz. Pénteken és szombaton a Cloud Youth Festival csapata többek között pingpong-, sörpong- és FIFA-bajnokságokat, pólófestő-, henna-, ékszerész workshopokat és kvízesteket szervez a Z generáció számára. Esténként pedig neves DJ-kkel lesznek bulik.

A Mikó vár udvara és környéke is számos érdekes programmal várja majd a látogatókat. Pénteken és szombaton itt rendezik meg a 17. Nemzetközi Dob-Ban Ritmus Fesztivált, pénteken nyílik meg a Szárhegy 50 című legújabb képzőművészeti kiállítás, szombaton pedig a vár parkolója megtelik oldtimer autókkal.

Sportesemények is lesznek. Az első nap – július 31-én, szerdán 12:00 órakor – a Stadion utcai műfüves pályán az önkormányzatok labdarúgótornájával kezdődik, amelyen a régió önkormányzatainak csapatai vesznek részt. Pénteken, augusztus 2-án, 15 órától amatőr úszóverseny kezdődik a Csíki Csobbanó uszodában, 16 órától vasárnap délutánig pedig tenisz-, squash- és floorball-versenyeket rendeznek a taplocai Erdélyi Tenisz és Squash Klubban.

Szombaton 8:30-tól a „József Attila” Általános Iskola sportpályáján streetball-bajnokságot rendeznek, 9:00-tól a központi parkban lézerpuskás biatlonverseny lesz, 10:00-tól a Hargita utca 70. szám alatt asztalitenisz-bajnokságot tartanak, 12:00-tól pedig a Bowling Club 300 bowlingversenyt rendez a fiatalok számára.

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy