A parajdi sóbánya a fenntartható turizmust támogatja. Elektromos buszok szállítják a turistákat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Néhány napja a turistákat elektromos buszok szállítják a parajdi sóbányába és vissza a felszínre.

Az Országos Sótársaság – SALROM hivatalos honlapján közzétett bejegyzés szerint ez a kezdeményezés a felelős és környezetbarát turisztikai élményt támogatja. „A parajdi sóbánya a globális fenntarthatósági kezdeményezésekhez igazodik azzal, hogy minden látogató számára zöld közlekedési rendszert vezet be. 2024. augusztus 1-jétől a sóbánya megközelítése kizárólag elektromos buszokkal történik majd, ezzel is elősegítve a fenntartható turizmust” – olvasható a bejegyzésben.

A SALROM ügyvezető igazgatója, Constantin Dan Dobrea hangsúlyozza, hogy az elektromos buszok nem bocsátanak ki kipufogógázt, ami jelentősen hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás és a zajszennyezés csökkentéséhez: „Az elektromos buszok bevezetéséről szóló döntés a környezetvédelem és a természeti erőforrások ésszerű kiaknázásának előmozdítása iránti elkötelezettségünket tükrözi”.

A SALROM ezt a kezdeményezést fontos lépésnek tekinti a hagyományos közlekedési eszközök teljes felváltása felé vezető úton, és szeretné a turistákat környezetbarát megoldások alkalmazására ösztönözni, valamint a környezetvédelem fontosságának felismerésére. A parajdi sóbánya, amely nemcsak turisztikai célpontként, hanem gyógyászati hasznáról is híres, így a zöldebb jövő felé vezető változás élére áll.

A kezelőközpont megközelítése körülbelül 1,5 kilométer, és a buszjárat gyakorisága a turisták számától függ. A nyári szezonban naponta átlag mintegy 3000 turista megy le a parajdi sóbányába.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy