ROADPOL-SPEED akció a sebességhatár túllépés megelőzésére a DN 13/A országúton

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. augusztus 10-én, szombaton, 9:00-13:00 óra között a Hargita megyei Közúti Szolgálat – Országos és Európai Utak Irodájának rendőrei a Maros Megyei Rendőrfelügyelőség rendőreivel együttműködve tevékenykedtek a D.N.13/A úton, Korond, Farkaslaka és Székelyudvarhely településeken, hogy kiszűrjék és szankcionálják a megengedett sebességhatárt megszegő sofőröket, ami a közúti balesetek egyik oka.

Az akciót lépcsőzetes rendszerben szervezték meg, és része a ROADPOL 2024-es műveleti tervének, amely 2024. augusztus 5. és 11. között az Európai Unió összes országában egyidejűleg zajlik.

Az akció során a rendőrök radarberendezésüket használták, és a feltárt szabálytalanságok eredményeként 85 bírságot szabtak ki, összesen mintegy 79 700 lej értékben.

Ebből 75 esetben gyorshajtásért, 6 esetben szabálytalan előzési manőverekért, 4 esetben pedig egyéb szabálysértésekért róttak ki bírságot.

Ugyanakkor kiegészítő intézkedésként a rendőrség 13 vezetői engedélyt vont be, ebből 7-et a megengedett sebességhatár átlépése, 6-ot pedig szabálytalan előzés miatt.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság emlékeztet, hogy a 2024. január 1. és július 31. közötti időszakban Hargita megyében a szabálytalan gyorshajtás miatt 10 súlyos közúti baleset történt, amelynek következtében 2 személy meghalt, 14 pedig súlyosan megsérült.

A közlekedési rendőrök az elkövetkező időszakban is folytatják a sebességellenőrzési tevékenységet.

Közlekedjen felelősségteljesen az utakon! Vezessen óvatosan és biztonságosan!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy