Kedd 13- A megelőző tájékoztatás napja „Előzzük meg a balszerencsét!” jelszó alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Rendkívüli Helyzetek Országos Főfelügyelősége 2011 óta csatlakozott ahhoz az európai szinten kidolgozott kezdeményezéshez, hogy minden olyan 13-át, amely keddre esik, mint a holnapi, augusztus 13-i nap, Romániában a „Megelőző tájékoztatás napjává” nyilvánítsák.

Az „Előzzük meg a balszerencsét” címszó alatt, a fekete macska logója alatt zajló tevékenységek célja, hogy felhívják a polgárok figyelmét azokra a veszélyekre, amelyeknek ki vannak téve a különféle vészhelyzetek megelőzésére vonatkozó intézkedések be nem tartása miatt, és megismertesse velük az élet- és vagyonvédelmet célzó magatartási szabályokat.

A balszerencse megelőzhető! Legyünk óvatosak!

A Megelőző tájékoztatás nap alkalmából, holnap, augusztus 13-án, a Hargita megyei „Olt” Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai megelőző tájékoztató tevékenységet fognak végezni a polgárok számára a nagyszámú emberrel teli területeken, megelőző információs pontokat szervezve, ahol a látogatók különböző tájékoztató anyagokat kapnak arról, hogyan viselkedjenek nemkívánatos események esetén.

Ezek a nyilvános tevékenységek ezt a „szerencsétlen napot” hivatottak megünnepelni, amely gyorsan mosolygós nappá válhat, ha sikerül tudatosítani és érzékenyíteni a lakosságot azáltal, hogy felkészítjük őket a vészhelyzetekre, amelyeket megelőzhetnek.

Folyó év augusztus 13-án, kedden a Felügyelőség munkatársai információs pontokat szerveznek Csíkszeredában, a Tulipán áruház előtti téren és a Csillag Motelnél, Székelyudvarhelyen a merkur bevásárlóközpontnál.

A veszélyhelyzetek megelőzésében a lakosság szerepe kiemelten fontos az illetékes intézményektől származó információk megszerzésével és alkalmazásával, felelősséget vállalva a családdal, a közösséggel és a környezettel való kapcsolatokban.

Holnap, kedden, 13-án sok szerencsét kívánunk mindenkinek, és ne feledjék: a legmegelőzhetőbb események általában azok, amelyek a saját otthonukban történnek!

A balszerencse megelőzhető! Legyetek elővigyázatosak!

Ne feledjék! A vészhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedésekről tájékozódjon a hivatalos információs forrásokból. Látogasson el a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti készültségi platformra és a DSU mobilalkalmazásra, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből. 

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy