Konkrét szankciókat vezet be Hargita Megye Tanácsa az utak téli karbantartását végző cégek számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Konkrét szankciókat vezet be Hargita Megye Tanácsa az utak téli karbantartását végző cégek számára

Jelenleg folyik a megyei utak téli karbantartására vonatkozó pályázati dokumentáció kidolgozása. Idén a szerződéseket kiegészítik egy olyan dokumentummal, amely konkrét szankciókat ír elő a szabálysértések esetére.

Ez a dokumentum képez majd a nyilvános konzultáció tárgyát:

A legtöbb esetben a téli útkarbantartásért felelős cégeknek 5000 lejes büntetést kell fizetniük minden egyes kihágásért.

Az ellenőrzések be nem tartása, a hiányos útkarbantartás, a kézi csúszásgátló anyagok nem megfelelő használata és minden más, a szerződéses előírásoknak nem megfelelő szabálysértés egyértelműen meghatározott büntetést von maga után.

Ugyanakkor a hóeltakarító gépekkel való közlekedés során kapuk/házak bepiszkolása esetén, a Szolgáltató köteles a káreseményt a bejelentéstől számított 5 munkanapon belül orvosolni. Ellenkező esetben 1000 lejes kártérítéssel tartozik a megbízónak.

A Szolgáltató köteles a kártérítést a szabálysértésről szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül megfizetni. Amennyiben a kártérítést nem fizeti meg a megadott határidőn belül, a megbízó behajtja a szerződés teljesítési garanciáját.

A dokumentum ITT tanulmányozható.

Az észrevételeket és javaslatokat a [email protected]  címre várják.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy