Viharra és kánikulára figyelmeztetnek. Elsőfokú riasztás Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus 16-án 12:00 óra és 21:00 óra között a domb- és hegyvidéken légköri instabilitásra kell számítani. Felhőszakadások, a szél felerősödése villámlás, elszigetelten zivatar és jégeső várható. A csapadék mennyisége 15-25, helyenként meghaladja a 30 litert/nm.

Megjegyzés: hasonló jelenségek szűkebb területeken az ország többi részén is előfordulnak majd.

SÁRGA KÓD

Augusztus 16

A hőhullám kiterjed az ország nagy részére. A Körösvidék északi részén, Máramarosban, Moldvában, Délnyugat-Dobrudzsában, valamint helyenként Erdélyben és Munténiában a legmagasabb hőmérsékleti értékek általában 34…37 fokot fognak elérni. A kellemetlen hőérzet fokozott lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig a kritikus 80 egység határérték körül lesz. Helyenként a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek általában nem csökkennek 20 fok alá.  

NARANCSSÁRGA KÓD

Augusztus 16

A hőhullám tartósan fennmarad és kiterjed a Körösvidék középső részén, Délnyugat-Erdélyben, Észak-Olténiában, valamint Nyugat- és Közép-Munténiában, fokozódik a kellemetlen hőérzet, és a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) meghaladja a kritikus 80 egységet. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 38-39 fok körül lesznek, a legalacsonyabb hőmérséklet nem süllyed 21-22 fok alá, ami a trópusi éjszakák jellemzője.

VÖRÖS KÓD

Augusztus 16.

Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinți, Dolj, Olt és Teleorman megyében kánikula lesz. A legmagasabb hőmérséklet 39…41 fok lesz, a minimum 23 fok körül alakul (trópusi éjszaka), elszigetelten akár 26 fok is lehet a nyugati-dombvidéken. Perzselő meleg és különösen kellemetlen hőérzet lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) meghaladja a kritikus 80 egységet.

SÁRGA KÓD

Augusztus 17

A hőhullám tartós lesz országszerte. A Körösvidék középső és északi részén, Máramarosban, Moldvában, Erdély és Munténia legnagyobb részén, valamint Dobrudzsa délnyugati részén a maximális hőmérséklet 34-37 fok. A kellemetlen hőérzet fokozott lesz, a hőmérséklet-páratartalom index eléri a 80 egység kritikus értéket. A minimális hőmérséklet helyenként 18-20 fok lesz.

Megjegyzés: a következő napokban a hőhullám tartós lesz az ország nagy részében.

NARANCSSÁRGA KÓD

Augusztus 17

A hőhullám tartós marad délnyugat Erdélyben, Olténia északi, Munténia nyugati és központi részén. Kánikula lesz, a hőmérséklet páratartalom index meghaladja a 80 egység kritikus értéket. Maximális hőmérsékleti értékek 38 fok körül, a legalacsonyabb értékek 20-22 fok körül lesznek (trópusi éjszakák).

VÖRÖS KÓS

Augusztus 17

Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinți, Dolj, Olt és Teleorman megyében kánikula lesz. A legmagasabb hőmérséklet 38…39 fok lesz, elszigetelten 40 fok is előfordul. Perzselő meleg és különösen kellemetlen hőérzet lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) meghaladja a kritikus 80 egységet. A minimum 23 fok körül alakul (trópusi éjszaka), elszigetelten akár 26 fok is lehet a nyugati-dombvidéken.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy