Jason Derulo vs Azahriah, a közpénzek felhasználásának összehasonlítása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda lakosai idén a NyarOn Szereda rendezvényen élőben hallgathatták meg Azahriah-t. A marosvásárhelyi Vibe fesztiválon a résztvevők a híres amerikai énekes, Jason Derulo zenéjét élvezhették.

Örvendetes, hogy ilyen kulturális-szabadidős rendezvényeket szerveznek, mert az embereknek szükségük van a kikapcsolódásra. A közösségi médiában keringő, a művészek honoráriumáról szóló összegek azonban felkeltették a figyelmünket.

Az Azahriah fellépéséért pletykált 120 000 eurós összeget először közvetlenül a forrásból próbáltuk ellenőrizni, mivel tökéletesen jogosan kérhettünk részleteket a közpénzből kifizetett költségekről. Eddig azonban nem kaptunk választ.

A közösségi oldalakon értesültünk arról is, hogy a marosvásárhelyi koncertért Jason Derulónak kifizetett összeget 70-80 ezer euróra becsülik, ami elgondolkodtatott bennünket.

Először is, Jason Derulo világszerte ismert, több millió követője van, míg Azahriah ismertsége jóval kisebb. Így az összegek közötti különbség enyhén szólva is meglepőnek tűnik. Összehasonlíthatjuk a két város költségvetését is.

Egy másik fontos szempont az a tény, hogy Csíkszereda egy kis város, korlátozott költségvetéssel, amelynek más, sürgetőbb prioritásai is vannak, mint egy kolosszális összeg kifizetése egy olyan művésznek, akinek népszerűsége legfeljebb regionális szintű.

Amennyiben a helyi és megyei költségvetésből finanszírozott NyarOn Szereda fesztivál szervezője szíveskedik elküldeni a kért választ, közzétesszük azt, és kijavítjuk a bemutatott összegekkel kapcsolatos esetleges hibákat. Addig is az a benyomásunk, hogy Csíkszereda város prioritásai mások, mint a hivatalosan elmondottak.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy