A „Reménység” síkomplexum modern szabadidőközpont lesz – több mint 15 millió lejes beruházás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A „Reménység” síkomplexum és a szomszédos területek igazi szabadidőközponttá válnak. A városháza több mint 15 millió lejre becsült beruházással új szolgáltatásokat tervez kialakítani és különböző attrakciókat építeni. A minisztérium jóváhagyta a projektet, a finanszírozást pedig a Gazdasági, Vállalkozási és Turisztikai Minisztériummal kötött szerződésben fogják hivatalossá tenni. Július végén Mik József polgármesternek sikerült megszereznie a minisztérium szakértői bizottságának támogatását, így az utolsó akadály is elhárult a „Reménység” sípálya mellé tervezett szórakoztató központ kivitelezése elől.

Illusztráció

A polgármester szerint ez a beruházás elengedhetetlen, mivel a regionális idegenforgalmi ágazatban megnövekedett a verseny, és innovatív ötletekre van szükség a turisták vonzásához. A bővítési projektet az ausztriai és magyarországi hasonló modellek ihlették.

Az új attrakciókat a meglévő pályák körül és a síkomplexummal szemben lévő közel két hektáros önkormányzati területen is elhelyezik majd. A megvalósíthatósági tanulmány szerint ezen a területen egy kalandparkot építenek különböző létesítményekkel, többek között mászófallal és kötélpályával gyermekek és felnőttek számára.

Lesz továbbá egy egész évben használható tubingpálya és egy műjéggel ellátott jégpálya, amely minden évszakban hozzáférhető lesz. Az egyéb létesítmények között íjász- és sportlövészetek is szerepelnek.

A tervek szerint a síkomplexummal szemben lévő területen egy tó is épül majd, amely csónakcsúszdával és vizibiciklivel lesz felszerelve. Egy irodaépület is épül itt, valamint egy kilátó a sípályák tetején.

A polgármester kiemelte, hogy a beruházás értéke meghaladja a 15,47 millió lejt, aminek 90%-át a minisztérium biztosítja, 10% az önrész. A munkálatot a gazdasági minisztérium bonyolítja le, hamarosan a finanszírozási szerződés is aláíródik, ezt követi a munkálatok elkezdése a pénzkiutalások függvényében.

fotók és információk: Borszéki Városháza

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy