Hargita megyei csendőrség- megelőző és tájékoztató tevékenység egy védett oktatási környezet érdekében a 2024-2025-ös tanávben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2024-2025-ös tanévben a Hargita megyei csendőrség öt oktatási intézményben biztosítja a közrend és közbiztonság fenntartását:

• Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda;

• Nagy Imre Általános Iskola, Csíkszereda;

• Liviu Rebreanu Általános Iskola, Csíkszereda;

• Miron Cristea Általános Iskola, Maroshévíz;

• Nagy István Művészeti Líceum, Csíkszereda.

fotó: IPJ Harghita

Szeptember 9-én, hétfőn a Hargita megyei csendőrök a diákokkal, a szülőkkel és a tanárokkal együtt vettek részt az új tanévnyitó ünnepségen.

A megyei csendőrök az egész tanév során önállóan és integrált rendszerben folytatják a felvilágosító és prevenciós akciókat a Rendőrség, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, a Prefektusi Intézmény, valamint a Hargita megyei Drogprevenciós Központtal karöltve.

A csendőrjárőrök a bűnözés megelőzése érdekében jelen lesznek a diákok által frekventált területeken, különösen az oktatási intézmények környékén, a parkokban és más helyeken, ahol a diákok szabad idejüket töltik.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztató kampányokat szervez diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak, a veszélyes helyzetek megelőzése és a felelősségteljes magatartás elősegítése érdekében. Ezek a kampányok a bűnmegelőzésről, a kábítószer-használat veszélyeiről, a közösségi média felelős használatáról, a fiatalkorúak erőszakának és bűnözésének megelőzéséről, valamint az emberi jogok előmozdításáról és betartásáról szóló foglalkozásokat foglalnak magukban.

A Hargita megyei csendőrök akcióinak fő célja a tanulók biztonságának növelése, a felelősségteljes magatartás elősegítése és az iskolai tevékenység zavartalan lebonyolítását befolyásoló események megelőzése.

A Hargita megyei csendőrök egy sor ajánlást tesznek a biztonságos tanévkezdéshez, figyelembe véve a diákok, a tanárok és a szülők védelmét. Arra kérik mind a tanulókat, mind a szülőket, hogy legyenek óvatosak az oktatási intézmények közelében, tartsák tiszteletben a közlekedési táblákat és a rendőri utasításokat.

Javasoljuk a tanulóknak, hogy legyenek óvatosak az internetezés során, ne adjanak ki személyes adatokat idegeneknek, és minden gyanús eseményt jelentsenek a szülőknek vagy a tanároknak. Arra is kérik a diákokat, hogy legyenek óvatosak, amikor idegenekkel érintkeznek, és forduljanak a hatóságokhoz, ha gyanús viselkedést észlelnek az iskolák környékén.

Az iskolai szabályok betartása elengedhetetlen az oktatási intézményeken belüli fegyelem és biztonság fenntartásához. Ezen intézkedések célja a biztonságos és békés légkör biztosítása az új tanévben.

A Hargita megyei csendőrség továbbra is szilárdan elkötelezett küldetése mellett, hogy megvédje a polgárokat, és biztonságos és kedvező légkört biztosítson a megye oktatásfejlesztéséhez.

A Hargita Megyei Csendőrség mindenkinek sok sikert kíván az új tanévben!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy