Borboly Csaba beszélgetésre hívja az Országos „Egészséges étkezés” programba beiratkozott megyei iskolákat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tanulók érdekeinek kell az első helyen állnia

Hargita Megye Tanácsa évek óta azon fáradozik, hogy a „Tej és kifli” Program működőképessége a tanulók javát szolgálja. A törekvések révén jelentős előrelépést sikerült elérni, az élelmiszerek szállításába többnyire helyi beszállítókat vontak be, hogy a gyerekek friss, helyi termékekhez juthassanak.

Ezzel a programmal párhuzamosan a felsőoktatás előtti szinten létrehozták a Nemzeti Egészséges Étkezés Programot, amelynek keretében Hargita megye 32 iskolájában a tanulók meleg ételt vagy élelmiszercsomagot kapnak.

E program mellett az iskolák választhatják a „Tej és kifli” programot is, ezt a lehetőséget a 32 iskolából mindössze 8 iskola választotta.

„Felhívom a megye azon 24 iskolájának vezetőségét, amelyek nem hajlandóak részt venni a „Tej és kifli” programban, hogy tájékoztassanak minket, ha megváltoztatták álláspontjukat, mivel tisztázni kell a helyzetet, hogy a fennmaradó iskolákba is elkezdhessük a termékek szállítását. Ahol logisztikai akadályok merülnek fel – szállítás, raktározás -, ott támogatásunkról biztosítjuk Önöket. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak a tanulók érdekeit kell szem előtt tartanunk” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Tej és kifli program keretében a tanulók heti öt napon keresztül tejet, tejtermékeket és pékárut, heti két napon keresztül pedig almát kapnak. Idén a tejet és a tejtermékeket egy helyi termelő, a Gordon Prod kft. szállítja Hargita megye egész területén.

Ami a pékárut illeti, a SEAP platform működésképtelensége miatt az újbóli licitálási fázist néhány nappal elhalasztották. Amint ez az eljárás lezárul, a szerződések megkötésére és a termékek forgalmazásának megkezdésére sor kerülhet.

„Sok olyan család van, akiknek a meleg étel, valamint a tej és a kifli igazi támogatást jelent. Az iskolák döntése, hogy részesüljenek párhuzamosan ezekből a programokból, de nekünk a gyerekek jólétére kell gondolnunk” – hangsúlyozta Borboly Csaba.

  • fotó és információ: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy