ISU Hargita: az utóbbi 24 óra beavatkozásainak mérlege (2024.09.11)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 24 órában (2024.09.11) a Hargita megyei tűzoltók és mentők 10 vészhelyzetet kezeltek elsősegélynyújtási intézkedések és a közösség védelmét célzó műveletek során. Így a SMURD személyzete 4 bajba jutott személynek nyújtott orvosi segítséget.

Szintén a tegnapi vészhelyzeti műveletek során a beavatkozó személyzet egy száraz növényzet és hulladéktűz oltásán működött közre Gyergyószentmiklós településen, valamint 5 másik helyzetben: Székelyudvarhely és Csíkszereda településeken, két esetben túlsúlyos emberek szállítása a megyei mentőszolgálat személyzetének támogatására, egy esetben pedig egy közúti balesetben érintett gépkocsi akkumulátorának lecsatlakoztatása révén a tűz kitörését megakadályozó intézkedések biztosítása, két bevetés a terület biztosítására, miután két utcai oszlopon elektromos zárlat keletkezett, ahol az elektromos vezetékek szikrákat szórtak, Gyergyószentmiklós és Csíkszereda településeken.

Ezekkel az akciókkal kollégáinknak sikerült kiküszöbölniük más, életeket és vagyontárgyakat veszélyeztető vészhelyzetek kialakulását.

Ugyanakkor tegnap 2 RO-ALERT üzenetet küldtek, hogy tájékoztassák a polgárokat a veszélyekről, amelyeknek ki lehetnek téve, és hogy tegyenek önvédelmi intézkedéseket, miután veszélyes állatok (medvék) jelentek meg Csíkszereda településen.

A megelőző magatartás életeket és vagyontárgyakat menthet. Keresse fel a hivatalos információs forrásokat, ahol megtalálhatja a veszélyhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedéseket.

Látogasson el a https://fiipregatit.ro országos vészhelyzeti készültségi platformra és a DSU mobilalkalmazásra, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy