Az árvíz sújtotta területek támogatása: az ISU Hargita beavatkozik Galac és Vaslui megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Galac és Vaslui megyében árvizeket okozó veszélyes időjárási jelenségeket követően a Hargita Megyei Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége (ISU) azonnal reagált a segítségkérésekre, és speciális felszerelést és személyzetet küldött a helyi beavatkozási és segítségnyújtási erőfeszítések támogatására. Galac megyébe az ISU Hargita egy beavatkozó teherautót, egy első beavatkozási és parancsnoki járművet, valamint két csónakot küldött.

fotó: ISU Hargita

Vaslui megyébe az ISU Hargita három teherautót küldött az anyagok és felszerelések szállítására, három mobil tábori konténerrel együtt.

A felszerelésen kívül az ISU Hargita katonai tűzoltócsapatokat is mozgósított a csíkszeredai és székelyudvarhelyi beavatkozási alegységekből. Aktívan részt vesznek majd a leginkább érintett települések evakuálásában, és támogatják a polgárokat az árvíz hatásainak minimalizálására irányuló erőfeszítéseikben.

Ezek a gyors és hatékony intézkedések az ISU Hargita szolidaritását és példaértékű mozgósítását tükrözik a vészhelyzetekben, azonnali segítséget nyújtva a szélsőséges időjárási körülmények miatt nehéz helyzetbe került galaci és vaslui közösségeknek.

Technikai eszközök kiegészítése Iași és Vaslui megyében

A 2024. szeptember 14-én regisztrált hidrometeorológiai jelenségeket és a 2024. szeptember 15-re vonatkozó hidrometeorológiai előrejelzést követően a Iași és Vaslui megyei Rendkívüli Helyzetek Felügyelőségei megnövelték működési kapacitásukat, hogy biztosítsák a megfelelő reagálást az esetleges vészhelyzetekre.

❗ Így Iași megyében több mint 400 tűzoltót és a következő technikai eszközöket mozgósították: 6 beavatkozó teherautó, 9 csónak, 1 tűzoltóautó, 26 tűzoltóautó, 4 kisbusz, 3 lánctalpas jármű, 1 buldózer, 8 szállítható motoros szivattyú, 6 vontatható motoros szivattyú, 1 mobil parancsnoki pont és 1 mobil tábor. Ugyanakkor tegnap a Maros megyei ISU egy mobil táborát is bevetették az ISU Iasi támogatására.

❗ Vaslui megyében 380 tűzoltót és a következő technikai eszközöket mozgósították: 5 beavatkozó teherautó, 3 csónak, 22 tűzoltóautó, 2 kisbusz, 1 lánctalpas, 14 szállítható szivattyú, 6 vontatható szivattyú és 1 mobil tábor. Tegnap óta az ISU Hargita egy mobil táborát, egy első beavatkozó és parancsnoki járművet, valamint az ISU Calarasi egy ellenséges környezetből való mentésre szolgáló járművét vetették be az ISU Vaslui támogatására.

Az Iași és Vaslui megyében meglévő erőforrások mellett az IGSU főfelügyelője elrendelte, hogy a két megyében lévő erőforrásokat a szomszédos, az időjárási jelenségek által nem érintett megyékből származó munkaerővel és technikai eszközökkel egészítsék ki.

❗ Az ISU Iași a Beszterce-naszód, Maros és Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőségektől kap támogatást, amely 52 tűzoltóból, 4 beavatkozó teherautóból, 7 első beavatkozó és parancsnoki járműből, 1 kisbuszból, 4 vontatható szivattyúból és 4 szállítható szivattyúból áll.

❗ A Vaslui ISU-t a brassói, kolozsvári, kovásznai, hargitai, neamți és szebeni katasztrófavédelmi felügyelőségek támogatják, amelyek 76 tűzoltót, 6 beavatkozó teherautót, 12 első beavatkozó és parancsnoki járművet, 1 kisbuszt, 6 vontatható szivattyút és 6 szállítható szivattyút küldenek.

Mindezek a technikai eszközök Iaşi és Vaslui megyébe tartanak.

A Rendkívüli Helyzetek Főfelügyelősége folyamatosan figyelemmel kíséri az operatív helyzetet, hogy biztosítsa a polgárok életét és vagyonát veszélyeztető esetleges vészhelyzetek hatékony kezeléséhez szükséges intézkedések végrehajtását.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy