ISU Hargita: Gheorgheni településen nyilvános riasztási gyakorlat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Olt Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége holnap, szeptember 17-én figyelmeztető, lakossági riasztási és evakuálási gyakorlatot koordinál, amelynek célja a figyelmeztető, lakossági riasztási és evakuálási tevékenységek ismereteinek, szervezésének és végrehajtásának ellenőrzése Gyergyószentmiklóson.

A 2024-es katasztrófavédelmi készültségi tervvel összhangban szeptember 17-én, kedden, 11:20 órai kezdettel nyilvános riasztási gyakorlatot tartanak Gyergyószentmikson, melynek témája „A Helyi Rendkívüli Helyzetek Bizottságának tevékenysége a földrengés által generált veszélyhelyzet esetén a figyelmeztető, nyilvános riasztási és evakuálási tevékenységek ismerete, szervezése és végrehajtása tekintetében”.

A gyakorlat forgatókönyve a fogarasi epicentrum területén bekövetkező, a Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés szimulációját foglalja magában, amely két oktatási intézményt is megrongált Gyergyószentmiklós településen.

A gyakorlat általános célkitűzései közé tartozik a városban található figyelmeztető-riasztó berendezések működésének és a jelzések hallhatóságának ellenőrzése, a riasztási jelzések ismeretének és a vészhelyzetben való viselkedésnek az ellenőrzése, a tanulók és a tanárok felkészítése a földrengés esetén szükséges védelmi intézkedések végrehajtására, valamint annak ellenőrzése, hogy a vészhelyzeti támogató funkciók ellátását biztosító résztvevő erők közötti együttműködés hogyan szerveződik, és e tevékenység javításának módjainak megállapítása.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy