Covid-19 járvány a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban: a krónikus betegek látogatását és felvételét ideiglenesen felfüggesztették

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bejelentette, hogy a kardiológiai osztályon Covid-19 járványt azonosítottak.

Megelőző intézkedésként október 1-jétől, keddtől, egy hétre ideiglenesen felfüggesztik a krónikus betegek látogatását és felvételét. Ebben az időszakban csak az akut eseteket és az orvosi sürgősségi eseteket fogják ellátni.

A kórház Facebook-oldalán közzétett hivatalos bejegyzés szerint a döntést a vírus terjedésének korlátozása, valamint a betegek és az egészségügyi személyzet védelme érdekében hozták. Ezen kívül a kardiológiai osztályon erre a hétre felfüggesztik a nappali kórházi felvételeket, a krónikus betegek felvételét pedig elhalasztják.

Az esetek számának esetleges növekedését megelőzendő minden felvett beteget Covid-19-tesztnek vetnek alá, és az egészségügyi személyzet szigorú járványügyi triázsnak vetik alá.

„A járványügyi helyzetet egy hét múlva újraértékeljük. A kórházi felvételre tervezett betegeket tájékoztattuk, a nyilvánosságot pedig folyamatosan tájékoztatni fogjuk a további intézkedésekről. Kérjük a betegek megértését ebben az időszakban” – áll a kórház közleményében.

Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, hogy a Covid-19 járvány kitörését ellenőrzés alatt tartsák, és megvédjék a betegek és a kórházi személyzet egészségét.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy