Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IJJ Harghita: Avansări în grad și treceri în rezervă, de Ziua Jandarmeriei Române

Sâmbătă 3 aprilie 2021, se împlinesc 171 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

„Anul acesta, Ziua Jandarmeriei Române este, la fel ca și în anul 2020, supusă condițiilor determinate de dinamica accentuată a răspândirii virusului SARS- CoV-2, ceea ce face cumva imposibilă organizarea unor activități mai ample în spațiul public, așa cum obișnuisem atât elevii școlilor din județ, cât și cetățenii acestui județ. Dar totuși, e ziua armei noastre și nu putem să o lăsăm fără a o marca sub o formă sau alta,  atât cât ne permite situația actuală.”, transmite IJJ Harghita.

Astăzi, 1 aprilie, în cadrul unei ședințe festive, dar restrânse, au fost înaintați în grad înainte de termen un ofițer și 6 subofițeri. De asemenea, tot cu această ocazie au fost trecuți în rezervă cu drept la pensie 4 colegi. Începând cu ora 12:00 a fost derulată Ziua Veteranilor şi Rezerviştilor Unităţii – online, prin intermediul unei aplicații.
„Au fost alături de noi vechi colegi, a căror carieră militară activă a ajuns la final. Am depănat cu ei amintiri din trecut, chiar dacă noi am numit sugestiv activitatea <Înapoi în viitor!” De ce? Pentru că doar privind în trecut și învățând de acolo te poți îndrepta cu pași siguri spre viitor.>”, mai precizează IJJ Harghita.

Activitatea a fost prezidată de către domnul colonel Iamandi Dan, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *