Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IJJ Harghita: Avansări în grad și treceri în rezervă, de Ziua Jandarmeriei Române

Sâmbătă 3 aprilie 2021, se împlinesc 171 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

„Anul acesta, Ziua Jandarmeriei Române este, la fel ca și în anul 2020, supusă condițiilor determinate de dinamica accentuată a răspândirii virusului SARS- CoV-2, ceea ce face cumva imposibilă organizarea unor activități mai ample în spațiul public, așa cum obișnuisem atât elevii școlilor din județ, cât și cetățenii acestui județ. Dar totuși, e ziua armei noastre și nu putem să o lăsăm fără a o marca sub o formă sau alta,  atât cât ne permite situația actuală.”, transmite IJJ Harghita.

Astăzi, 1 aprilie, în cadrul unei ședințe festive, dar restrânse, au fost înaintați în grad înainte de termen un ofițer și 6 subofițeri. De asemenea, tot cu această ocazie au fost trecuți în rezervă cu drept la pensie 4 colegi. Începând cu ora 12:00 a fost derulată Ziua Veteranilor şi Rezerviştilor Unităţii – online, prin intermediul unei aplicații.
„Au fost alături de noi vechi colegi, a căror carieră militară activă a ajuns la final. Am depănat cu ei amintiri din trecut, chiar dacă noi am numit sugestiv activitatea <Înapoi în viitor!” De ce? Pentru că doar privind în trecut și învățând de acolo te poți îndrepta cu pași siguri spre viitor.>”, mai precizează IJJ Harghita.

Activitatea a fost prezidată de către domnul colonel Iamandi Dan, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.