IJJ Harghita: Bilanțul ultimei săptămâni: 6 apeluri de semnalare a prezenței urșilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima săptămână, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost primite 6 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși în zona localităților Miercurea Ciuc, Zetea, Cristuru Secuiesc, Satu Mare și Sândominic (2).

Dintre cele 6 apeluri înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși, a fost nevoie de intervenția efectivă a echipajelor de jandarmi de 2 ori.
Ambele apeluri au venit din Sândominic, în decursul a 24 de ore. În ambele cazuri era vorba despre niște urși care și-au făcut apariția într-o grădină. Jandarmii harghiteni au ajuns la locul indicat de către apelant și au alungat animalele sălbatice în pădure.
”, a transmis IJJ Harghita.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 357 apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Echipa de intervenție este formată, în conformitate cu prevederile OUG 81/2021, din primarul/viceprimarul unității administrativ-teritoriale pe raza căreia s-a produs evenimentul, jandarmi, reprezentant al asociației de vânătoare și medic veterinar.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu s

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy