Imagini video cu ritualul de împerechere la cerb, de la Ocolul Silvic Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Imagini spectaculoase, cu boncănitul unui cerb filmat de aproape de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Borsec din cadrul Direcției Silvice Harghita.

Cerbul s-a apropiat la câțiva metri de curioșii care au asistat la spectaculosul ritual din sezonul de împerechere.

Cerbii își anunță prezența în perioada boncănitului prin mugete puternice, încearcând să-și intimideze rivalii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în luna octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii își dispute cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi, folosindu-și coarnele noi crescute în timpul primăverii și verii.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Direcția Silvică Harghita, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează, prin intermediul celor cinci ocoale silvice, peste 90 de mii de hectare de pădure, din care aproape 24 de mii de hectare sunt păduri de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy