Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În caz real de pericol, sunetul sirenelor de alarmare nu va mai alarma pe nimeni…

Sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra iminenței producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Serios? Nu este vorba de niciun disconfort, ci încep să cred că de fapt aceste exerciții periodice nu sunt deloc benefice. Testările sirenelor de alarmare publică care au loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni au devenit exagerate. Oamenii s-au obișnuit deja cu redundanța exercițiului și în cazul unor dezastre reale nimeni nu va lua în serios sirenele. Dacă nu mă înșel, din aprilie 2017 se tot testează acest mecanism de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite, și s-ar putea să pățim ca în povestea cu ”Vine lupul, vine lupul” și, când lupul într-adevăr a venit, nimeni nu s-a mai sinchisit să sară în ajutor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.