Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

În inima pădurii: cerb filmat de aproape în Parcul Național Călimani

Un cerb frumos în stratul gros de zăpadă dintr-o pădure din , este filmat de aproape de Cristin Cireș, ranger în cadrul parcului.

Fauna din parc este tot timpul monitorizată de specialiștii Romsilva în teren.

Pădurile din Parcul Național Călimani asigură faunei bogate toate condițiile de adăpost, liniște și hrană, necesare unui habitat sănătos.

Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

La începutul primăverii, cerbii ”leapădă” coarnele, acestea crescând la loc vara și toamna, până în perioada boncănitului, când masculii se luptă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute.

Calimani National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava#Mureș#Bistrița – Năsăud și #Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.


Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *