În zece localități din Harghita există școli cu grupuri sanitare necorespunzătoare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

12 unităţi şcolare din Harghita au grupuri sanitare necorespunzătoare. Acestea sunt situate în zece localităţi ale judeţului, arată statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, potrivit radiomures.

Inspectorul general adjunct Cristinel Glodeanu a declarat pentru AGERPRES că în judeţ sunt 123 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, care au 253 de structuri arondate. Din cele 376 de structuri şcolare existente în judeţ, doar 12 sunt toalete cu stare necorespunzătoare.

Situaţia se îmbunătăţește de la an la an datorită colaborării dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean, unităţile şcolare şi autorităţile locale şi judeţene.

În legătură cu situaţiile înregistrate în cele zece localităţi, Cristinel Glodeanu a precizat că în unele dintre ele se construiesc grădiniţe noi, în altele este vorba de lipsa aducţiunii de apă, care se află în responsabilitatea autorităţii locale, iar în unele sate numărul de elevi a scăzut și autoritatea locală va scoate structura din reţeaua şcolară.

Sursa: Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy