Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În jur de 60 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști în Harghita

Peste 12.000 de articole pirotehnice, în cantitate de aproximativ 60 de kg, au fost confiscate de polițiștii harghiteni, care au constatat 18 infracțiuni în domeniu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2018 – 2019.

În perioada Sărbătorilor de Iarnă 2018 – 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost organizate și executate acțiuni pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite cu articole pirotehnice, pe raza întregului județ.

În cadrul acestor activități, polițiștii s-au sesizat cu privire la săvârșirea a 18 fapte de natură penală, cazuri în care se desfășoară cercetări față de tot atâtea persoane, cu privire la săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care vor fi propuse soluții legale prin Parchetele de pe lângă Judecătoriile competente.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 60 de kg de articole pirotehnice din categoria 2 și 3, însumând peste 12.000 de petarde, pocnitori și artificii.

În aceeași perioadă, două persoane au fost rănite, nu foarte grav, în timpul utilizării petardelor, ambii în noaptea de Revelion, primul după circa 5 minute de la trecerea în Noul An, respectiv L.A. de 24 de ani, din orașul Vlăhița, iar al doilea după aproximativ 10 minute de la pragul trecerii în anul 2019, respectiv V.Z. de 17 ani, din comuna Praid.

În aceste cazuri, pe lângă infracțiunea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, cercetările sunt continuate și sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru care vor fi propuse soluții legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

  • Ipj HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.