Incendiu de proporții la o pensiune din Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri seara la o pensiune din localitatea Borsec, pentru stingerea focului intervenind echipaje de pompieri militari şi civili.

Potrivit ISU Harghita, la momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta deja pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, cu pericol iminent de propagare a focului către pădurea învecinată.

O persoană a fost asistată medical de către paramedicii SMURD, însă aceasta a refuzat transportul la spital.

La fața locului acționează trei echipaje ale Gărzilor de Intervenție din Corbu și Toplița, echipate cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost solicitate să intervină și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Borsec și Tulgheș

În sprijinul forțelor de intervenție s-a deplasat și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc.

Actualizare:

În momentul izbucnirii Incendiului, în interior se aflau 3 persoane, care s-au autoevacuat. Incendiul a a fost lichidat sâmbătă dimineața, în jurul orei 04:00.

În urma evenimentului de la o clădire din subordinea primăriei, care în prezent este folosită ca și locuință socială, din localitatea Borsec, a cărui cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric, au ars: acoperişul, mansarda și cel de-al doilea etaj, pe o suprafata de circa 400 mp și o anexa cu 7 porci mici, pagubele materiale fiind evaluate la aproximativ 100.000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy