Incendiu izbucnit într-un apartament din Bălan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

 

12 situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari harghiteni, în ultimele 24 ore, la nivel județean. Echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 2 misiuni de stingere a incendiilor și 10 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență (cazuri SMURD), în cazul a opt diverse afecțiuni medicale și două traumatisme.

Ieri după-amiază, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Bălan au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, izbucnit în bucătăria unui apartament dintr-un bloc de locuit, din orașul Bălan. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că apartamentul era inundat cu fum și, din fericire, ardea doar mâncarea uitată pe aragaz, incendiul fiind lichidat în scurt timp. Pentru a evita astfel de incendii, în primul rând mâncarea nu ar trebui lăsată nesupravegheată pe aragaz, iar cratița trebuie așezată cu mânerul astfel încât să nu cadă. Totuși, în cazul în care mâncarea ia foc într-o tigaie trebuie oprită alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului sau mașinii de gătit. Nu trebuie aruncată tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie, focul se va stinge dacă este așezat un capac sau un prosop ud peste aceasta.

În cursul serii trecute, două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Ditrău, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care a izbucnit la acoperișul unei case din comuna Ditrău.

În urma evenimentului a ars acoperișul casei, cu învelitoare din ondulină bituminoasă, pe o suprafață de circa 10 mp, fără a fi înregistrate victime. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de jarul/scânteile din coșul de fum deteriorat. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 100.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la circa 4.000 lei.

Și în acest sfârșit de săptămână, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy