Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu la o casă din Miercurea Ciuc, din cauza unui coș de fum

 Noaptea trecută, la ora 01:23, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la centrala termică a unei locuințe din municipiul Miercurea Ciuc, strada Marton Aron.

foto cu caracter ilustrativ

„La sosirea echipajelor de stingere, ardea, în totalitate, încăperea centralei termice, pe o suprafață de circa 20 mp, incendiul propagându-se și la acoperișul casei. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost stins, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. În urma incendiului au ars: încăperea centralei termice, pe o suprafață de aprox. 20 mp, 15 mp din acoperișul casei, cu învelitoare din țiglă, centrala termică, piesele unei mașini de epocă, o scară din lemn accces mansardă; s-au deteriorat pereții casei și plafonul, pe o suprafață de circa 20 mp.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum deteriorat. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 25.000 lei.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Harghita recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • Coșurile de fum trebuie curățate, verificate și reparate atunci când se constată defecțiuni;
  • În podurile clădirilor, coșurile trebuie tencuite pe interior și pe exterior, date cu var, pentru a se putea observa cu ușurință eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • Coșurile de fum trebuie izolate față de elementele combustibile ale plașeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a coșului, iar în spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

 

 

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *