Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Probleme din cauza ninsorii abundente. Mai multe TIR-uri au circulat cu dificultate pe DN 15, în zona vârfului Creanga

Mai multe TIR-uri au circulat cu dificultate, miercuri dimineaţă, pe DN 15, Topliţa – Borsec, în zona vârfului Creanga, din cauza ninsorii abundente.

sursa foto: IPJ Harghita

Șeful  Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu, a precizat pentru AGERPRES,  că şoferii au avut dificultăţi în abordarea muntelui, a rampelor şi a pantelor, fiind ajutaţi de drumari şi de echipajele de poliţie pentru a-şi continua drumul.

Echipajele de poliţie fluidizează circulaţia, dar nu este exclusă o restricţionare a traficului, dacă vremea se înrăutăţeşte.

Echipajele de poliţie fluidizează traficul rutier, evident suntem pregătiţi, dacă se impune şi se dispune acest lucru, pentru restricţionarea traficului sau chiar închiderea lui pe anumite sectoare. Nu excludem nici această variantă, pentru că, iată, constatăm că încă ninge şi bate şi vântul, ceea ce s-ar putea să ne conducă şi la anumite restricţii. În orice caz, deocamdată fluidizăm, atenţionăm conducătorii auto, dacă este nevoie intervenim pentru închidere sau restricţionare trafic, după caz. Pe DN 15, pe vârful Creanga, se circulă anevoios, din cauză că stratul de zăpadă are câţiva centimetri, inclusiv pe carosabil, şi acolo se înaintează cu greutate.”, a declarat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, citat de AGERPRES

Acesta a mai recomandat şoferilor să nu se bazeze doar pe drumari pentru o circulaţie în siguranţă, ci şi pe propriile abilităţi de conducere şi pe măsurile preventive care trebuie luate în astfel de situaţii.

Amintim că județul Harghita, începând de marți, ora 23:00 și până miercuri, ora 18:00, se află sub o atenționare Cod Galben, potrivit căreia în sudul și estul Transilvaniei, precum și în Carpații Orientali se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, intensificându-se la rafală până la 60 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.500 de metri va atinge și 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

 




Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *