Incendiu la un garaj din comuna Merești, de la un aparat de sudură

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, 20 aprilie 2023, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 10 situații de urgență. Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, iar echipajele SMURD au intervenit la 9 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs), în Od. Secuiesc.

Pompierii militari ai Detașamentului Odorheiu Secuiesc, împreună cu pompierii civili ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Merești și Lueta, au intervenit ieri după- amiază, în jurul orei 13.50, cu 4 autospeciale de stingere și o autoscară mecanică pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj, din comuna Merești. La sosirea echipajelor de intervenție, ardea garajul, cu mansardă din lemn și învelitoare din tablă zincată, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Incendiul a fost lichidat la ora 15.10, însă, în urma acestuia, au ars: un autoturism, în proporție de 50%, 2 pereți ai mansardei din lemn și o parte din grinzile acoperișului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de tăierea/lipirea cu un dispozitiv de sudură, fără respectarea normelor P.S.I.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                                  

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy