Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Polițiștii harghiteni, în acțiune pentru identificarea animalelor aflate în pericol (FOTO)

La data de 20 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, polițiștii Postului de Poliție Gălăuțaș, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Local Toplița și Gălăuțaș au desfășurat o activitate de verificare, în diferite locații, pentru identificarea animalelor aflate în pericol, precum și luarea măsurilor ce se impun în caz de nerespectare a prevederilor legale.

„Au fost identificați, în urma acțiunii, 14 câini ce reprezentau un real pericol pentru populația din zonă, motiv pentru care au fost plasați în adăpostul public de câini din Municipiul Toplița.
Totodată, au fost verificați și 3 deținători de animale care nu respectau obligațiile prevăzute de lege în ceea ce privește deținerea acestora, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, a H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”, a informat IPJ Harghita.

Polițiștii readuc în atenția cetățenilor faptul că lăsarea liberă a câinilor pe domeniul public, fără însoțitor, implică posibilitatea capturării acestora de către consiliile locale ale unităților administrativ teritoriale care, conform O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși, sunt considerate proprietari ai acestor câini.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.