Incendiu violent, în această dimineață, în localitatea Brădești

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Brădești, au acționat, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, în cursul acestei dimineți, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din localitatea Brădești.

  • sursa foto: ISU Harghita

Incendiul, care se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 60 mp, la acoperișul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la întregul imobil și la casele învecinate, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în mai puțin de o oră. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza coșului de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile, a ars acoperișul casei confecționat din material lemnos cu învelitoare din țiglă pe circa 60 mp și s-au deteriorat pereții casei, un frigider, obiecte de mobilier și vestimentare.

Reamintim faptul că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate. De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Totodată, în ultimele 24 de ore, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 9 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 9 persoane aflate în dificultate fiind asistate de către echipajele SMURD.

Pe lângă toate aceste situații, ieri (23 mai a.c.), prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 10 mesaje de avertizare, semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile Dealu, Avrămești, Brădești, Șimonești și Ciumani.

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută!

Accesați noua variantă a platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play, pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy