Incendiu violent la o brutărie din localitatea Dobreni

0

Articol disponibil în: Română

         

Incendiul care a cuprins acoperișul brutăriei din localitatea Dobeni a fost sesizat la 112 la ora 20,50, iar la faţa locului s-au deplasat echipajele de pompieri militari ale Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și SVSU Mugeni și Cristuru Secuiesc.

Incendiul provocat, cel mai probabil, de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, se manifesta violent la nivelul acoperișului, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la întreaga brutărie și la vecinătăți. Cei 36 de pompieri au acționat timp de două ore pentru localizarea și lichidarea focarelor de incendiu, intervenind simultan pentru protecția clădirilor învecinate, reușind să împiedice extinderea flăcărilor.

În urma incendiului, a ars acoperișul, pe o suprafață de circa 180 de metri pătrați; s-au degradat tencuiala pereților și pardoseala din sala cuptoarelor, circa 300 de pâini, un geam termopan, pereții și pardoseala din sala de procesare cartofi. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  Tot ieri, în jurul prânzului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost mobilizați pe strada Beclean din municipiu, pentru salvarea unui fetițe de un an și jumătate, care a rămas blocată în maşină. Utilizând accesoriile specifice unor astfel de misiuni, pompierii au îndepărtat geamul uneia dintre portiere, reuşind în cel mai scurt timp să deblocheze uşile autoturismului şi să evacueze în siguranţă fetița, redând-o teafără mamei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în municipiul Miercurea Ciuc, suprafața afectată fiind de aproximativ200 mp, iar echipajele SMURD au intervenit la 11 solicitări de sprijin pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea  prezenței animalelor periculoase ( urși) în proximitatea comunităților, în localitățile Miercurea Ciuc (2) și Tușnad (2).

În continuare, echipajele de salvatori harghiteni rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE         
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy