Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Încep testele aplicației RO-ALERT și în Harghita

După lansarea portalului web ro-alert.ro, testele la nivel regional și național reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență.

Începând de astăzi, 20 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Harghita

Astfel, astăzi, 20 septembrie, în intervalul orar 17:00-19:00, vor fi transmise primele mesaje de testare, iar mâine, 21 septembrie, în intervalul orar 10:00-12:00, vor fi transmise mesaje de avertizare către cetăţenii din Toplița, Bălan, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, apoi în intervalul orar 15:00-17:00, vor fi transmise mesaje de avertizare către o anumită zonă a municipiului Miercurea-Ciuc.

Testarea sistemului va continua în data de 24 septembrie, când se vor transmite mesaje către toate localitățile din județul Harghita. Apoi, în data de 25 septembrie, între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00, vor fi transmise mesaje către localități din regiuni formate din 2-3 județe.

În ziua de 26 septembrie 2018, în aceleași intervale orare 10:00-12:00 și 17:00-19:00, vor fi transmise mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații de urgență care amenință grav comunitățile.

#IMPORTANT! Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *