Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Toate secțiile spitalicești din Miercurea Ciuc, în aceeași locație

Asigurarea serviciilor medicale de calitate reprezintă o constantă în activitatea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, iar în acest scop un rol determinat îl are personalul medical, și nu în ultimul rând cel administrativ. 

Borboly Csaba a ținut să amintească că instituția consiliului județean desfășoară o activitate susținută în vederea obținerii de fonduri de la Consiliul Național de Investiții, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, respectiv fonduri europene pentru extinderea secției de urgențe de la spitalul județean, respectiv mutarea secției de boli infecțioase și pneumologie de la Șumuleu Ciuc. Borboly Csaba a menționat că mulțumită Planului Urbanistic Zonal – mulțumind în acest sens primarului orașului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, în spatele clădirii spitalului se vor construi două noi spații care vor adăposti secțiile amintite mai sus. Nu în ultimul rând, se dorește consolidarea clădirii de termoficare, conectarea acestei cu clădirea principală, urmând ca aici să fie mutate celelalte secții ale spitalului aflate în oraș. Heliportul urmează a fi construit din bani europeni. „Avem planuri ambițioase, ne dorim ca spitalul să devină unul clinic județean, iar în acest sens este nevoie de extinderea activității acestuia, de desfășurarea de activități de cercetare, realizarea unui laborator propriu. De șapte ani, guvernul nu a alocat fonduri pentru investiții, ci doar pentru echipamente medicale. Este nevoie de o schimbare, astfel solicităm guvernului să aloce fonduri pentru a putea furniza servicii medicale de calitate persoanelor care apelează la serviciile spitalului”, a spus președintele consiliului județean.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit a spus că spitalul din Miercurea Ciuc se află într-un proces de dezvoltare, iar în vederea sprijinirii activității desfășurate de medicii de specialitate se depun eforturi în vederea asigurării echipamentelor, dotărilor medicale corespunzătoare. În vederea realizării planurilor pe termen lung este nevoie de o situație economică stabilă, și astfel atât medicii cât și pacienții se vor simți în siguranță.

Sajtaj2018szept13_4

Senatorul Tánczos Barna l-a felicitat pe noul director economic și a menționat că rolul personalului administrativ este unul important în vederea asigurării serviciilor medicale de calitate. Acesta a spus că pacienții văd doar „interfața” serviciilor medicale, intrând în contact cu medicii și asistentele acestora, însă în spatele acestora există personalul care se ocupă de activitatea economică și administrativă. Misiunea noului director economic este una importantă, o provocare mult mai frumoasă decât funcțiile de conducere, având în vedere că pe lângă sarcinile strict administrative zi de zi contribuie la bunăstarea pacienților.

László Botond a spus că este bucuros să se alăture unei echipe care în centrul activității sale are ființa umană și și-a exprimat speranța că va exista o bună  colaborare între consiliul județean, casa de sănătate și guvern. Acesta consideră că noile sarcini vor reprezenta o provocare și speră că în scurt timp se vor vedea și rezultatele activității desfășurate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *