Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Începând de astăzi: Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc

Foto: Spital Județean Miercurea Ciuc

Începând cu 26 martie se efectuează teste pentru coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Începând de azi, 26 martie 2020 și-a început activitatea un laborator de biologie moleculară și s-au efectuat primele teste pentru coronavirus în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean Harghita.

Aparatul pentru efectuarea testelor a fost închiriat de către spital, cei care efectuează testele sunt angajații Universității Sapientia, iar testele au fost cumpărate de către spital.
În acest laborator, în prima fază se pot efectua zilnic 40 de teste și primele analize au fost efectuate pentru cei care sunt internați cu suspiciune de coronavirus la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Rezultatele vor fi verificate și de un alt laborator.

„Am realizat multe în acest spital prin cooperare și acest laborator este și rezultatul unei cooperări între spital, Consiliul Județean Harghita, Universitatea Sapientia și profesorul dr. Lányi Szabolcs. Posibilitatea efectuării acestor teste ne va ajuta în confruntarea cu epidemia de coronavirus” – declarat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

„Ca rezultat al perseverenței și a muncii asidue am obținut azi un rezultat extraordinar: s-a efectuat primul test pentru depistarea infectării cu coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în colaborare cu Universitatea Sapientia și grupul de cercetători. Felicit colectivul de muncă de la spitalul județean pentru acest rezultat extraordinar! Astfel nu va mai fi nevoie să așteptăm 7-10 zile pentru a afla rezultatele testelor. Depunem eforturi susținute pentru a depăși efectele pandemiei în județul nostru” – a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În momentul de față laboratorul este în faza de validare a procedurii de testare, urmând ca în perioada următoare, dacă acest proces decurge corespunzător, se vor porni testările pentru cazurile suspecte COVID-19, cu preponderență a persoanelor internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

 
5 comentarii la “Începând de astăzi: Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc

  1. Aurelia

   Felicitări tuturor celor implicați in acest proiect extraordinar ! Suntem fericiti și mândri ca avem oameni care fac totul pt binele semenilor sai👍

   Raspunde
 1. Vasilica Scripcaru

  Bună ziua este o mândrie și o informație extraordinara ca se aceste teste în județul nostru pe aceasta cale mulțumim și felicitam pe toți cei implicați în aceasta acțiune pentru a găsi soluția acestui virus nenorocit

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *