Contravențiile silvice au cumulat amenzi de 42.500 lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima săptămână jandarmii harghiteni au aplicat amenzi în valoare de 42.500 lei. Astfel, în perioada 14-19 februarie , au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale la regimul silvic în sumă de 42.500 lei, fie pentru tăierea fără drept, fie pentru transportul fără avize a materialelor lemnoase.

Pe timpul desfășurării misiunilor, fie independent, fie în cooperare cu organele silvice, jandarmii harghiteni au constatat un număr de 15 contravenții şi au aplicat 12 amenzi în valoare de 38.500 lei și 3 avertismente. Faptele au fost constatate în zona de competență a Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc și Detașamentului 5 Jandarmi Toplița, fiind confiscată și predată în custodie cantitatea de aproximativ 12 metri cubi material lemnos.

Ultima sancțiune a fost aplicată de către jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc ieri, 19 februarie, când pe timpul desfășurării unei acțiuni în comun cu Ocolul Silvic Homorod, l-au surprins în apropierea comunei Mărtiniș, județul Harghita, pe un bărbat de 46 de ani, domiciliat în comună, în timp ce tăia fără drept arbori din specia carpen. Acesta a fost sancționat contravenţional cu 1.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy