Instituția Prefectului pregătește județul Harghita pentru alegerile locale din iunie 2016

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Jean-Adrian-AndreiPe site-ul Instituției Prefectului – Județul Harghita s-a creat o secțiune special destinată alegerilor locale din iunie 2016. Aceasta poate fi accesată aici.

Prefectul Jean Adrian Andrei a declarat pentru ziarharghita.ro: „În primul rând am trimis circulara la primării pentru pachetul legislativ și primele măsuri care trebuie luate. Am emis ordinul prefectului privind constituirea comisiei tehnice județene pentru coordonarea și urmărirea îndeplinirii legii în vigoare în domeniul alegerilor. De asemenea, am emis ordinul prefectului pentru stabilirea numărului membrilor Consiliului Județean Harghita și consiliilor locale din județ și ordinul privind numerotarea circumscripțiilor electorale din județ. Am întocmit situația privind operatorii de calculatoare și informaticienii care vor activa la secțiile de votare. Aceștia deja au participat la instruirile organizate de AEP și STS. Am solicitat CJ Harghita și am și primit o locație pentru BEJ care funcționează deja de câteva zile. Ne încadrăm în grafic cu activitățile.”

De asemenea, au avut loc întâlniri de instruire cu primarii şi secretarii u.a.t. – urilor din judeţ (67 la număr), pentru instruirea pe tema pregătirii alegerilor locale din 5 iunie 2016. S-a solicitat tuturor primăriilor şi instituţiilor publice ca programul calendaristic de acţiuni să fie respectat. Primarii și secretarii vor acorda o atenţie sporită pe întreaga perioadă de desfăşurare a procesului electoral, având în vedere atribuţiile conferite de legislaţia specifică. S-a solicitat ca primăriile să răspundă cu celeritate la toate solicitările, (inclusiv cele pe care le primite prin poşta electronică, e-mail) pentru ca judeţul Harghita să se încadreze în termenele stabilite prin Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Reprezentanţii STS au punctat importanţa sprijinului primarilor pentru desemnarea informaticienilor de pe lângă Birourile electorale de circumscripţie locale, asigurarea serviciilor voce date, pentru instalarea echipamentelor de instalare a sistemelor informatice şi de comunicaţii.

În vedere eficientizării comunicaţiei inter-instituţionale, respectiv a transmiterii corespondenţei, primăriile au posibilitatea transmiterii corespondenţei către Instituţia Prefectului prin POŞTA MILITARĂ. Pentru includerea în sistemul de colectare, transport, distribuire şi protecţia corespondenţei primăriile sunt obligate să solicite în scris, cererea de includere în sistem. Acest sistem are ca avantaj faptul că este un serviciu gratuit, neimplicând costuri.

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPȚIE JUDEŢEANĂ NR. 21 HARGHITA

Sediu: Miercurea Ciuc, P-ţa Libertăţii nr. 5 (Palatul Administrativ), parter, cam. 13

Program de funcţionare: Luni – Duminică: 10:00 – 16:00

Contact

Tel.: 0266/320.020

Fax: 0266/320.022

E-mail: [email protected]

Componenţa biroului

 – preşedinte: judecător LŐRINCZ ROMEO

 – locţiitor: judecător BÁNYAI ENIKŐ

 – reprezentant A.E.P.: PAIZS JULIANNA GYONGYI

BIROUL ELECTORAL CENTRAL

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy