Intervențiilor pompierilor harghiteni, perioada 14-17 iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În această dimineață, 17.06.2024, în jurul orei 06:00, a fost anunțat un incendiu la o casă, în localitatea Vărșag, în care locuiau două persoane. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere, precum și SVSU Vărșag. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul dormitorului, pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Una din cele două persoane s-a autoevacuat, însă, din nefericire, cea de-a doua persoană, în vârstă de 59 ani, a fost găsită în interior, decedată. În urma evenimentului, au ars locuința, pe o suprafață de circa 15 mp, acoperișul acesteia, obiecte de mobilier, articole textile. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de mijlocul de încălzire supraîncălzit (sobă metalică).

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pe parcursul misiunilor desfășurate, echipajele SMURD au asistat medical 18 persoane aflate în dificultate.

În afara acestor misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, în ultimele 72 de ore, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu și au gestionat 2 misiuni destinate protecției comunităților: o misiune pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată, în municipiul Gheorgheni, precum și una pentru degajarea a 3 brazi căzuți pe carosabil, pe DN 13A, în municipiul Miercurea-Ciuc.

 Incendiul care a izbucnit, vineri, 14.06.2024, în bucătăria unui restaurant din localitatea Praid a fost sesizat la 112 la ora 11:02, iar la faţa locului s-au deplasat echipajele de pompieri militari ale Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara mecanică și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și SVSU Praid. Incendiul provocat, cel mai probabil, în urma manevrării greșite a unei friteuze, a fost localizat și lichidat prompt, pompierii reușind limitarea propagării arderii la vecinătăți, eliminând astfel producerea altor situații care să pună în pericol vieți și bunuri, iar pagubele materiale reduse considerabil: au fost afectate/distruse aparatul de gătit cu ulei și vopseaua tavanului pe circa 4 mp. Paramedicii SMURD au asistat medical la fața locului o persoană, de sex feminin, care prezenta atac de panică, ulterior, aceasta refuzând transportul la spital.

De asemenea, pentru protecția populației, în perioada de referință au fost transmise 16 mesaje de avertizare, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Miercurea Ciuc (2), Cristuru Secuiesc (2), Satu Mare (2), Băile Tușnad (2), Cozmeni (2), Toplița (4) și Lunca de Sus (2).  

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

NU UITAȚI! Informați-vă și fiți pregătiți în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descărcarea aplicației DSU pentru mobil.        

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând noua varianta a platformei naționale de pregătire în situații de urgență, disponibilă https://fiipregatit.ro.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy