A Hargita megyei tűzoltók beavatkozásai, 2024 június 14-17

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ma reggel, 2024.06.17, 6:00 óra körül, lakástüzet jelentettek egy Székelyvarságról. A házban két személy lakott. A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltók két csapata szállt ki két tűzoltóautóval, és a székelyvarsági polgári tűzoltók. A beavatkozó erők megérkezésekor a hálószobában égtek a lángok, 25 nm-en. Az egyik személynek sikerült kimenekülnie, de sajnos a második, 59 éves személyre holtan találtak rá. A tűzben elégett a lakás 15 négyzetméteren, a tetőzet, bútorzat, textilnemű. A tüzet valószínűleg a túlhevült fémkályha okozta.

Az elmúlt hétvégén a SMURD egységek személyzete 18 személynek nyújtott elsősegélyt.

A fentieken kívül a tűzoltók további két küldetést teljesítettek a közösség javára: vizet távolítottak el egy gyergyószentmiklósi ház udvaráról, illetve 3 fenyőt távolítottak el a DN13A útról, Csíkszeredában.

Pénteken 11:02-kor tüzet jelentettek Parajdról egy étterem konyhájáról. A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók vonultak a helyszínre egy tűzoltóautóval, egy létrás autóval és egy SMURD mentőautóval, valamint a parajdi polgári tűzoltók. A tüzet, amelyet valószínűleg egy olajsütő helytelen kezelése okozott, a talált határokon belül eloltották, megakadályozva ezzel a lángok tovaterjedését.

Ugyanakkor 16 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosoknak medve jelenléte miatt Csíkszereda, Székelykeresztúr, Máréfalva, Tusnádfürdő, Csíkkozmás, Maroshévíz és Gyimesfelsőlok településeken.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy