Într-o brutărie din Harghita se lucrează la foc continuu pentru bunătățile de pe masa de Paști

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi, iar cererile pentru cozonaci sunt tot mai multe din partea celor care nu au timp să le prepare. Într-o brutărie din Harghita se munceşte la foc automat, ba chiar s-a mărit şi programul angajaţilor pentru a face faţă comenzilor. La mare căutare sunt şi prăjiturile, dar şi pâinea de casă, informează ovebservator.tv.

cozÎn brutăria din Porumbenii Mari e agitație mare. Ca să onoreze toate comenzile, cei 100 de angajați muncesc la foc continuu.

Avem comenzi extra pentru că urmează Paștile catolic si spun că din fericire am ajuns la un punct la care a trebuit să refuzăm unii clienți, care în mod normal nu cumpără de la noi, pentru că nu putem face față comenzilor, a mărturisit Karoly Bakos, administratorul brutăriei.

Vedeta în această perioadă este bineînțeles, cozonacul, iar brutăria se mândrește cu un sortiment tradițional: cozonacul baigli.

Este ca și cozonacul, doar că are un aluat mult mai subțire și cu mult mai multă umplutură, dezvăluie Zsozsanna Bakos, seful de producție.

În cuptoare ajung și tot felul de prăjituri delicioase cerute de clienți pentru sărbătorile pascale.

Acem vreo 15 feluri de prăjituri de diverite sortimente. Rețetele sunt vechi, foarte vechi, de la bunici, străbunici.

La mare cautare este și pânea cu cartofi pregătită după o rețetă specială cu coaja bătută bine imediat ce e coasă din cuptor.

Bunătățile di la Porumbenii Mari, ajung atât în Harghita cât și în județele învecinate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy