„Între tradiție și modernism!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

hr2Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Harghita, în parteneriat cu Asociația pentru Siguranță Comunitară și Antidrog — Filiala Harghita și beneficiind de finanțarea Primăriei Miercurea Ciuc, lansează proiectul local ‘Între tradiție și modernism!’.

‘Între tradiție și modernism!’ este un proiect adresat tinerilor, care își propune promovarea de activități de petrecere a timpului liber (culturale, artistice și sportive), ca alternativă de viață sănătoasă la consumul de tutun, alcool, droguri și substanțe noi cu proprietăți psihoactive (SNPP), fiind în concordanță cu Planul de acțiune privind implementarea Strategiei Naționale Antidrog 2013 — 2016.

Proiectul este important prin scopul propus și efectele preconizate, respectiv implicarea tinerilor în acte creative de cunoaștere și păstrare a tradițiilor, prin activități de educație meșteșugărească menite a le dezvolta sentimentul apartenenței la o națiune și interesul pentru promovarea cusăturilor tradiționale, ajutarea acestora să-și folosească timpul liber constructiv, oferind o alternativă la consumul de alcool sau droguri.

În paralel, proiectul este important și pentru cadrele didactice și familiile extinse ale elevilor, care vor contribui, la solicitarea participanților direcți, la realizarea unor modele de cusături tradiționale ce pot fi transpuse în modern.

În cadrul proiectului, vor fi implicați tineri din școala Gimnazială ‘Liviu Rebreanu’ Miercurea Ciuc și Colegiul Național ‘Octavian Goga’ Miercurea Ciuc.

Proiectul local ‘Între tradiție și modernism!’ va fi implementat în perioada aprilie — mai 2016, în parteneriat de Centrul de prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita și Asociația Pentru Securitate Comunitară și Antidrog — Filiala Harghita, și este finanțat de Primăria Miercurea Ciuc.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy